Succesvolle start eZorgpad "Uw opname voorbereiden" bij het Groene Hart Ziekenhuis

Met dit eZorgpad van NEXUS Nederland, in samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Enovation Funatic kunnen patiënten voorafgaand aan een onderzoek, ingreep of operatie in het ziekenhuis zich thuis online voorbereiden via het ‘MijnGHZ’ patiëntportaal. In dit zorgpad vindt de opname-screening van patiënten digitaal in alle rust plaats (ASA-klasse I en II). Uniek is dat ook de verpleegkundige intake (anamnese), dankzij de vooraf ingevulde vragenlijsten, alleen ter controle voorgelegd hoeft te worden aan de patiënt. De ingevulde gegevens kunnen direct worden overgenomen in het verpleegkundige EPD-dossier na een snelle check met de zorgverlener.

Patiënten ontvangen een notificatie via de app en per email als er nieuwe informatie voor hen klaarstaat of een vragenlijst ingevuld dient te worden. Dankzij de implementatie van het eZorgpad worden zorgprocessen geoptimaliseerd, wachttijden verminderd en gegevens hergebruikt waar dit passend is. Dit zorgt voor minder patiënten op het spreekuur in het ziekenhuis, verbetering van de kwaliteit van de zorg en een lagere administratieve werkdruk voor zorgverleners.

Bas Geukes, informatieadviseur ICT Groene Hart Ziekenhuis: “Door het slim combineren van technieken die zich in de markt al bewezen hebben en nieuwe technieken, communiceren we nu op een innovatieve manier met patiënten via MijnGHZ. Daarnaast is het volledig geïntegreerd in ons elektronisch patiëntendossier van Nexus en het werkproces van zorgverleners.”

Eloy Zoet, Productmanager NEXUS Nederland: “Door patiënten actief te betrekken bij het voorbereiden op hun onderzoek, ingreep of operatie worden zij deelnemers in plaats van ontvangers van zorg. Digitale zorgpaden bieden gepersonaliseerde informatie en virtuele ondersteuning op het juiste moment. De patiënt (eventueel met behulp van een mantelzorger) kan in zijn eigen tempo vooraf alle benodigde informatie verstrekken en hoeft dit maar één keer te doen. Het voorkomt onnodige bezoekjes aan de polikliniek met alle voordelen van dien. Deze schitterende ontwikkeling heeft de potentie om de gezondheidszorg te transformeren en een nieuwe standaard te vestigen voor kwaliteitszorg in het digitale tijdperk.”

Digitale zorgpaden zijn gestandaardiseerde, elektronische routes die de patiënt door het zorgproces leiden, van diagnose tot herstel. Al eerder werden 80 eZorgpaden samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei, Enovation Funatic en NEXUS Nederland ontwikkeld.

Contactpersoon
Eloy Zoet, Productmanager | NEXUS Nederland

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van eZorgpaden? Ik vertel u er graag meer over.

Contact opnemen:
ezoet@nexus-nederland.nl
+31(0)880287308

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht