Optimale ondersteuning voor rolgebaseerde werkprocessen

OK Unit

Workspace OK is een uitgebreide module, op maat gesneden voor de ondersteuning van alle processen rondom de OK. Door gebruik te maken van de Workspace OK profiteert het ziekenhuis van diverse integratievoordelen. Bijvoorbeeld integratie met opnameplanning: op basis van het benodigd aantal dagen opname voor de specifieke verrichting bestaat direct inzicht in de beschikbare bedden.

De Workspace OK is een integraal onderdeel van het EPD. Via het 'drag & drop' principe zijn elementen eenvoudig uit te wisselen tussen beide componenten.

Screenshot: Volledige harmonisatie tussen EPD en Workspace OK

 


TOP 123
Het pré-, per- en postoperatief proces wordt ondersteund door de NEXUS TOP123 oplossing (time-out procedure). De TOP123 Check volgt de richtlijnen van de IGZ met betrekking tot het operatieve proces. In deze richtlijnen worden de momenten beschreven, waarop een zorgverlener de huidige status van de patiënt en het proces controleert, en akkoord geeft (of niet) voor het vervolgen van het proces.

PDMS-integratie
Essentiele patiëntinformatie wordt via de naadloze PDMS-integratie weergeven in de Workspace OK. Zoals bij elke Workspace wordt alleen de relevante informatie voor deze specifieke gebruikersgroep getoond. Hierdoor heeft iedere gebruiker vanuit deze omgeving een helder overzicht met de meest waardevolle gegevens.


Screenshot: PDMS-inrichting OK

Sterilisatieproces
Voor het steriliseren van instrumenten wordt de module NEXUS / CSA ingezet. NEXUS / CSA is een workflow georiënteerde module voor het closed loop sterilisatieproces met een directe link naar de OK module. De gebruiksvriendelijke toepassing is heel eenvoudig en procesmatig te bedienen, via touchscreens en het scannen van barcodes Alle instrumenten (in netten of los) zijn te allen tijde traceerbaar door de (barcode/RFID) scanmomenten in het proces.

Tevens kent CSA de ondersteuning om instrumentennetten op verschillende momenten van het sterilisatieproces te kunnen wegen. De gewichtscontrole ondersteunt in het detecteren van ontbrekende of extra toegevoegde instrumenten in een instrumentennet. Door registratie van de instrumenten/netten bij de operatie van de patiënt geeft de CSA-afdeling inzicht of een instrumentennet bij een OK gebruikt wordt of gebruikt is. De module is gekoppeld met de wasmachines en autoclaven. De gegevens van bijvoorbeeld de was- en sterilisatiecyclus worden teruggestuurd naar de CSA-module waardoor direct inzichtelijk is of het proces juist is verlopen (automatische controle via vacuümtest/Bowie Dick).

Uw voordeel in één oogopslag

  • Werkprocessen volledig afgestemd op gebruikersrol
  • Desktop volledig afgestemd op OK Unit
  • Overzichtelijke weergave van essentiele informatie
  • Naadloze integratie met PDMS, Medicatie en CSA
  • Medicatietoediening op OK in PDMS OK
  • Zeer rijke functionaliteit aan rooster- en resource planning
  • Optimaal gebruikersgemak door EPD integratie

Ondersteuning op maat

De Workspace voor de OK Unit bevat minimaal onderstaande, samenhangende, softwarecomponenten.

Meer informatie

Contactpersoon
Klaas de Jong, accountmanager ziekenhuizen
Wilt u ontdekken hoe onze oplossingen u ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden? Ik kom het u graag demonstreren.

Contact opnemen:
klaas.de.jong@nexus-nederland.nl
+31(0)6 5347 9662

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht