Alle diagnostiek in een
afdelingsoverstijgende workflow

RVC Clinical Assistant

RVC Clinical Assistant ondersteunt de onderzoek gerelateerde workflow van iedere afdeling binnen het ziekenhuis.
De applicatie koppelt aan ieder apparaat dat gebruikt wordt bij medisch onderzoek en slaat de data, signalen en beelden centraal op. Dit gebeurt in RVC Clinical Repository, het VNA+ van NEXUS Nederland. Daardoor biedt RVC Clinical Assistant ongeëvenaarde mogelijkheden om het applicatielandschap te vereenvoudigen. Minder applicaties leidt tot minder inspanningen voor beheer en meer eenduidige werkwijzen.


Eén oplossing voor alle diagnostiek
RVC Clinical Assistant biedt in combinatie met RVC Clinical Repository één centraal systeem voor de opslag van beelden binnen het ziekenhuis, zowel stilstaand als bewegend (DICOM en niet-DICOM). Binnen RVC Clinical Assistant ligt de nadruk op patiëntgerelateerde beelden. Beelden worden als groep (serie) gekoppeld aan bij een patiënt behorend onderzoek (studie). Onderzoek gerelateerd gebruik, zoals zoeken op diagnose, is eveneens mogelijk.

Patiëntgegevens
Doordat alle patiëntdata wordt opgeslagen in RVC Clinical Repository, is ook het op eenvoudige wijze delen van alle patiëntgegevens - ongeacht welk soort- direct mogelijk. De krachtige viewer integreert met ieder EPD. Afhankelijk van het type studie wordt de weergave bepaald die aansluit bij de gebruiker en het proces. Zo heeft u op ieder gewenst moment een compleet en relevant overzicht van onderzoeksgegevens: beelden, signalen en data.

Centraal beheer
De beheerkosten worden met het gebruik van RVC Clinical Assistant beperkt, doordat wij gebruik maken van één database voor alle afdelingen binnen een ziekenhuis. Maar ook doordat meer dan 20 verschillende specialismen zich thuis voelen met onze software. Zo voorkomt u "eilandautomatisering" en brengt u de beheerkosten omlaag.

Workflow
Binnen een ziekenhuis kent elke afdeling zijn eigen werkwijze. Deze verschillende werkwijzen kunnen door RVC Clinical Assistant worden gevolgd. Functies en modules kunnen per afdeling worden in- of uitgeschakeld. RVC Clinical Assistant kan worden gekoppeld aan DICOM-modaliteiten. Aan gebruikersgroepen kan op afdelingsniveau lees- en/of schrijfpermissie worden toegekend.

Verslaglegging
RVC Clinical Assistant Verslaglegging maakt snel een kwalitatief hoogwaardig verslag. Dit gebeurt met behulp van een logische kennisboom. Om het verslag compleet te maken kunnen hierin ook beelden worden opgenomen. Het verslag kan worden verstuurd naar het EPD of naar de aanvrager of met de patiënt meegegeven worden.

Presentaties
Op basis van de opgeslagen beelden kan eenvoudig een presentatie worden gemaakt. Een geselecteerd aantal beelden kan in een zelf te bepalen volgorde worden gepresenteerd. De presentatie kan worden opgeslagen en op een later tijdstip - zoals tijdens een multidisciplinair overleg - worden getoond.

Certificatie
RVC Clinical Assistant is gecertificeerd als Medical Device klasse IIa (CE 1639​) en voldoet aan IHE standaarden voor gestructureerde gegevensuitwisseling.

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht