Eenvoudig en volledig
onderzoeken vastleggen en beheren

Endoscopie

NEXUS Nederland biedt oplossingen die naadloos aansluiten op de werkwijze bij endoscopie en biedt alle benodigde functies om makkelijk en volledig een onderzoek vast te leggen.

Vanuit uw agendasysteem verschijnen afspraken automatisch in een werklijst. Hier kunt u de afspraak selecteren, om vervolgens het onderzoek te starten of eerdere onderzoeken van de patiënt te raadplegen. Op een zeer snelle en efficiënte wijze stelt u vervolgens een gestructureerd verslag samen en stuurt u onderzoeksgegevens eenvoudig door naar diverse kwaliteitsregisters.

Onderzoek
Wanneer een patiënt in het ziekenhuis komt voor een endoscopieonderzoek, wordt in het EPD een order aangemaakt. Onze software zorgt dat deze order als werklijst op de modaliteit zichtbaar is. Als arts selecteert u in uw werklijst de te behandelen patiënt. Tijdens het onderzoek kunt u foto’s en/of videofragmenten maken met behulp van de scoopknoppen. Deze beelden worden automatisch opgeslagen in RVC Clinical Repository. Na afloop van het endoscopieonderzoek kunt u de beelden beoordelen in onze viewer. Ook is het mogelijk annotaties, zoals teksten en pijltjes, op de beelden te plaatsen. Omdat de afbeeldingen per bezoek worden opgeslagen, kunt u afbeeldingen van vorige bezoeken eenvoudig inzien en vergelijken. Na autorisatie kunnen geen gegevens gewijzigd worden en is de inhoud, indien dit gewenst is, beschikbaar voor andere zorgverleners.

Zodra onderzoeksresultaten van de patiënt beschikbaar zijn, is het mogelijk om een automatisch bericht naar het EPD-systeem te versturen. De resultaten zijn met één druk op de knop zichtbaar vanuit het EPD.

Verslaglegging
Naast het vergelijken en beoordelen van beelden, kunt u met onze module verslaglegging direct een verslag maken waarbij beelden kunnen worden toegevoegd. Met behulp van een kennisboomstructuur die is gebaseerd op de MST3.0 standaard kunt u snel een hoogwaardig verslag bij uw onderzoek maken. Het is in het verslag mogelijk om grafisch aan te geven waar de beelden tijdens het onderzoek zijn genomen. Het verslag wordt toegevoegd aan het patiëntdossier en kan dankzij extramurale koppelingen (zoals Edifact) ook eenvoudig worden verstuurd aan de huisarts.

In samenwerking met de Gebruikersgroep MDL heeft RVC standaardverslagen gedefinieerd voor onder meer coloscopie, gastroscopie en ERCP-onderzoeken. Deze standaardverslaglegging volgt de richtlijnen waarop endoscopieonderzoeken in Nederland worden vastgelegd. Zo kunt u eenvoudig informatie met collega-ziekenhuizen vergelijken.

Onze software ondersteunt artsen optimaal in hun workflow met behulp van gefilterde werklijsten. Zo ziet u in één oogopslag welke patiënten voor onderzoek komen, welke studies beoordeeld moeten worden of een terugkoppeling hebben ontvangen van de afdeling Pathologie.

Landelijke registraties
RVC levert de functionaliteit voor het bevolkingsonderzoek darmkanker, inclusief een koppeling aan het landelijke ColonIS systeem van ScreenIT. Ook de standaardverslagen voor kwaliteitsregisters als DICA en VREST worden door RVC Clinical Assistant ondersteund.

RVC Track & Trace module
De Track en Trace module bevat complete functionaliteit voor het volgen en traceren van endoscopen en registraties tijdens de endoscopie (welke patiënt, wanneer, met welke scoop, door welke arts is behandeld). Ook wordt bijgehouden of de scoop het juiste wasproces heeft doorlopen en of de scoop niet te lang gereed hangt, waardoor de maximale gebruikstermijn overschreden is.

PA-koppeling
Onze pathologiekoppeling is met name interessant voor MDL-afdelingen, omdat deze handmatige handelingen wegneemt. Tijdens een endoscopie-onderzoek worden biopten genomen, die in potjes worden gestopt. Ieder potje krijgt een T-nummer. Voor elk potje kunt u in RVC Clinical Assistant bij pathologie een orderaanvraag doen. Onze software ontvangt vervolgens een ordernummer vanuit het pathologiesysteem, dat u op een sticker kunt uitprinten en bevestigen op het bioptpotje. Op het moment dat de potjes bij de afdeling pathologie aankomen, zijn de potjes al bij hen bekend. Dit vereenvoudigt werkprocessen, verhoogt de patiëntveiligheid vanwege het ‘closed-loop’ systeem en neemt veel handmatige handelingen weg.

Zodra het biopt bij de afdeling pathologie onderzocht is, wordt de uitslag digitaal verstuurd naar de afdeling MDL. De uitslag van het lab wordt vermeld bij het onderzoek in RVC Clinical Assistant. Tevens kan onze software de status automatisch wijzigen van ‘wacht op uitslag PA’ in ‘uitslag PA is binnen’. De uitslag van het onderzoek verschijnt dan in uw werklijst. Als arts kunt u in RVC Clinical Assistant naar de uitslag van de patholoog om een conclusie te schrijven voor het uitgevoerde onderzoek. Zodra u de conclusie autoriseert, kunt u ervoor kiezen deze naar de huisarts te sturen en/of de patiënt terug te laten komen voor een vervolgafspraak.

Koppelen modaliteiten
De RVC software is leveranciersonafhankelijk. Inmiddels heeft RVC veel onderzoeksapparatuur van verschillende merken succesvol gekoppeld. Indien een apparaat nog niet bij ons bekend is, dan doen wij ons uiterste best om de koppeling met onze software voor artsen te realiseren.

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht