Geïntegreerde medicatiemodule
in NEXUS-suite

MEDICATIE

De closed-loop productlijn NEXUS / MEDICATIE is een integraal onderdeel van de EPD-suite. De geïntegreerde medicatie module wordt hierbij als Elektronisch-Voorschrijf-Systeem (EVS) én Toedienings-Registratie-Systeem (TRS) ingezet.

De oplossing wordt per gebruikersomgeving volledig afgestemd op de specifieke behoefte van de zorgverlener. Bij NEXUS noemen deze omgeving een Workspace. Een Workspace bevat per functiegroep alle softwarecomponenten die logisch samenhangen en een vloeiende uitoefening van de werkzaamheden garandeert. Denk hierbij aan de Workspace Acuut waarin het personeel van de SEH-afdeling precies die ondersteuning krijgt die voor hun werkzaamheden van belang is. Denk hierbij aan kamerbezetting, een direct overzicht van de allergieën per patiënt, de medicatieprofielen en de historische data. Ook de medicatiemodule wordt op deze manier specifiek ingericht voor de meest optimale gebruikerservaring per gebruikersgroep.Closed loop

Voorschrijven t/m logistiekSpeciaal voor u

Optimaal per gebruikersgroepRegistratie aan de bron

ZIB-compliant architectuureHealth

Volledige harmonisatie met portaal

Ervaar de software!

Méér tijd voor je cliënt, en relevante informatie op de momenten waar het er toe doet. Als zorgverlener én zorgorganisatie verwacht je de beste ondersteuning vanuit het elektronisch patiëntdossier (EPD). Zowel vanuit behandelperspectief als vanuit de zorginstelling zelf wil je zo volledig mogelijk gefaciliteerd worden in alle werkzaamheden. NEXUS biedt u daarom een optimaal systeem waarin iedere gebruiker vanuit zijn of haar functierol een vloeiende ondersteuning geniet die specifiek is afgestemd op de werkzaamheden van de gebruiker.


Demo aanvragen

Nieuw in suite!

Per 1 september 2021 heeft NEXUS Nederland de productlijnen Centrasys, PROAZ en Care Solutions overgenomen. “Met de adoptie van deze productlijnen realiseren we de gewenste closed-loop inrichting voor alle medicatie- en apothekersprocessen. Van inkoop tot facturatie, en van elektronisch voorschrijven tot bereiden tot toedieningsregistratie: met deze stap stroomlijnen we de workflow van zowel de medische- als logistieke processen vanuit één suite”, aldus Fred Hiddinga, algemeen directeur NEXUS Nederland. Als onderdeel van de krachtige NEXUS-groep voert NEXUS Nederland een actieve buy-and-built strategie op de zorgmarkt.

Workspaces

Met de EPD-suite van NEXUS kun je vanuit één systeem alle zorg- en zorg ondersteunende processen ondersteunen. In een omgeving die feilloos is afgestemd op de specifieke behoefte per gebruikersgroep. Bij NEXUS maken we namelijk gebruik van het unieke Workspace concept. Ook de medicatiemodule maakt integraal onderdeel uit van de gebruikersomgevingen. Denk hierbij aan de Workspace IC, OK, en Acute Zorg. Uiteraard is er tevens een vloeiende harmonie met het EPD, EVD en het PDMS. De inrichting van de medicatiemodule is daarbij specifiek per Workspace afgestemd op de gebruikersrol en informatiebehoefte.

Internationale kracht

NEXUS is in meer dan 25 landen actief en heeft vestigingen op meerdere locaties in Europa. ​Met meer dan 1.300 medewerkers behoort NEXUS tot de top drie van grootste Europese EPD-softwareleveranciers in de Healthcare industrie. ​Met een groeiend internationaal klantenbestand, een vernieuwend portfolio en sterke groeiambitie is NEXUS een gezonde onderneming die al decennialang succesvol opereert op de Nederlandse en internationale zorgmarkt.

Medicatie profiel

Het ZIS/EPD toont de bevoegde zorgverleners een (grafisch) overzicht van de actuele-, lopende- gestopte-gebruikte- en historische medicatie in het Medicatie Profiel. Daarnaast signaleert/alarmeert de afdelingsoverstijgende zorgbanner op bijzonderheden m.b.t. medicatie. In de statusvoering wordt per consult de wijzing van het medicatie beleid overgenomen, getoond in de samenvatting van het consult en verwerkt in de elektronische overdrachtsdocumenten.

Medicatiebewaking

Onderdeel van NEXUS / MEDICATIE is de medicatiebewaking. Deze signalen zijn conform de G-Standaard waaronder ook de Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB) voor Interacties en Contra-Indicaties. Naast de G-Standaard wordt met de MFB ook de Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB) gebruik, zowel de ZIB binnen de Basis Gegevensset Zorg (BGZ) als Medicatie Proces 9 (MP9).

NEXUS / MEDICATIEBEWAKING signaleert/ alarmeert bij het voorschrijven op: over-/ onder dosering, dubbele medicatie, allergieën, interacties en contra-indicaties.

Grafische Tijdlijn

Het product NEXUS / TIJDLIJN is een grafische weergave van handmatig ingevoerde gegevens tijdens de opnames van een patiënt. De oplossing vult het EPD én EVD aan met relevante informatie vanuit het PDMS. NEXUS / TIJDLIJN is voor de verpleegkundige én de specialist beschikbaar in de klinische context en biedt de zorgverlener hierbij inzicht in de gegevens (zowel apparatuurdata als handmatig) van de OK, SEH, kliniek en IC per patiënt. De onderdelen die ingericht zijn voor het EPD / VERPLEEGKUNDIG (EVD), zijn integraal onderdeel van het EPD en daarmee beschikbaar voor elke zorgprofessional.


Meer lezen

Meer informatie

Contactpersoon
Klaas de Jong, accountmanager ziekenhuizen
Wilt u ontdekken hoe onze oplossingen u ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden? Ik kom het u graag demonstreren.

klaas.de.jong@nexus-nederland.nl
+31(0)6 5347 9662

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht