Complexe diagnostiek
van medische beelden

RVC Clinical PACS

NEXUS Nederland biedt oplossingen die naadloos aansluiten op de werkwijze van Radiologen en biedt alle benodigde functies om makkelijk en volledig een onderzoek te beoordelen en te verslaan.

RVC Clinical PACS biedt de mogelijkheid om alle radiologiebeelden te tonen binnen onze viewer. Hanging protocols volgen internationale standaarden en kunnen daarnaast eenvoudig aangepast worden naar de voorkeur van de individuele gebruiker.  Met onze software kunt u beelden hierdoor goed interpreteren en op een snelle en efficiënte wijze een patiënt beoordelen.

Onderzoek
Ons RVC Clinical PACS systeem kan gekoppeld worden met uw EPD. Op deze manier verschijnen afspraken vanuit uw agendasysteem in een werklijst. Ook is het mogelijk om direct in RVC Clinical PACS afspraken te maken. Zodra u de afspraak selecteert, kunt u het onderzoek op de modaliteit starten of eerdere onderzoeken van de patiënt raadplegen. De beelden van de onderzoeken uit de werklijst worden ingeladen in de viewer. De patiëntbeelden worden achtereenvolgens getoond, waardoor u op een snelle en efficiënte wijze alle onderzoeken uit de geselecteerde werklijst kunt beoordelen. Als radioloog hoeft u niet tussen de systemen te wisselen. Door middel van spraakherkenning kunt u tenslotte eenvoudig een gestructureerd verslag opmaken.

Configuratie per gebruiker
Shortcuts, beeldscherm configuraties en hanging protocols kunnen eenvoudig worden aangepast naar uw individuele wensen. Zo is het mogelijk om naast de internationale standaard hanging protocols, ook een eigen hanging protocol samen te stellen op individueel- of afdelingsniveau. Deze kunnen onderling met elkaar worden gedeeld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om als afdelingshoofd hanging protocols te maken en deze te delen met collega’s. Deze flexibiliteit en de intuïtieve user interface in onze software draagt bij aan het ondersteunen van uw workflow.

Reading protocols mammografie
In RVC Clinical PACS zijn specifieke reading protocols voor mammografie aanwezig. Deze reading protocols volgen de internationale standaarden en zorgen dat u mammografieën efficiënt kunt beoordelen.

Gegevensuitwisseling
RVC Clinical PACS is uiteraard via XDS-i en Twiin koppelingen te ontsluiten naar ziekenhuizen in de regio.

 

NEXUS / RIS
Het NEXUS / RIS is een modern en compleet radiologie-informatiesysteem dat alle processen op de afdeling volledig ondersteunt. Van het aanvragen en orderen van onderzoeken tot het plannen en aansturen van de werklijsten en de modaliteiten.

Het NEXUS / RIS kenmerkt zich door de hoge mate van flexibiliteit.  Waar de radioloog een, op de rol gebaseerde, desktop tot zijn of haar beschikking heeft, zal de laborant op zijn beurt in een op maat gesneden desktop werken. Dit geldt ook voor de administratief medewerker verantwoordelijk voor de planning en financiële afhandeling. NEXUS implementeert als kennispartner de voor u meest optimale configuratie. Het RIS biedt u de meest brede ondersteuning van beelden, signalen en data. Dit doen wij met een compleet gecombineerd beeld- en datamanagementsysteem, één database en één centrale workflow engine. Alle beelden (DICOM/NON-DICOM) en meetdata wordt volledig ondersteund.

 

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht