Optimale ondersteuning
voor de radioloog

NEXUS / RIS

Het NEXUS / RIS is een modern en compleet radiologie-informatiesysteem dat alle processen op de afdeling volledig ondersteunt. Van het aanvragen en orderen van onderzoeken tot het plannen en aansturen van de werklijsten en de modaliteiten.

Het NEXUS / RIS kenmerkt zich door de hoge mate van flexibiliteit.  Waar de radioloog een, op de rol gebaseerde, desktop tot zijn of haar beschikking heeft, zal de laborant op zijn beurt in een op maat gesneden desktop werken. Dit geldt ook voor de administratief medewerker verantwoordelijk voor de planning en financiële afhandeling. NEXUS implementeert als kennispartner de voor u meest optimale configuratie. Het RIS biedt u de meest brede ondersteuning van beelden, signalen en data. Dit doen wij met een compleet gecombineerd beeld- en datamanagementsysteem, één database en één centrale workflow engine. Alle beelden (DICOM/NON-DICOM) en meetdata wordt volledig ondersteund.RIS-integratie

Volledige harmonisatieMultidisciplinair

Optimale samenwerkingPACS

Harmonie met PACS-systeemSpeciaal voor u

Afgestemd op gebruikersrol

Ervaar de software!

Méér tijd voor je cliënt, en relevante informatie op de momenten waar het er toe doet. Als radioloog én zorgorganisatie verwacht je de beste ondersteuning vanuit het Radiologie Informatie Systeem (RIS). Zowel vanuit behandelperspectief als vanuit de zorginstelling zelf wil je zo volledig mogelijk gefaciliteerd worden in alle werkzaamheden. NEXUS biedt u daarom een optimaal systeem waarin iedere gebruiker vanuit zijn of haar functierol een vloeiende ondersteuning geniet die specifiek is afgestemd op de werkzaamheden van de gebruiker.


Demo aanvragen

PACS

Voor het beoordelen en verslaan van de radiologieonderzoeken zal de PACS viewer volledig geïntegreerd zijn met het NEXUS / RIS. De integratie van het PACS met het NEXUS / EPD en RIS zorgt voor een optimale ondersteuning van het werkproces. Maakt uw zorginstelling geen gebruik van het de bronsystemen van NEXUS? Ook dat is géén probleem! Door de open architectuur en de modulaire opbouw is het product schaalbaar en geschikt voor brede toepassing in ieder ziekenhuis. Met meer dan 20 jaar ervaring in software ontwikkeling en medische beeldvorming, is het Clinical PACS één van onze paradepaardjes. Dat uit zich in optimale ondersteuning van uw werkproces met een gebruikersvriendelijke en modulaire applicatie die perfect aansluit op uw specifieke behoeften als radioloog. Het PACS kent een ongeëvenaarde beeldscherpte en snelle gestructureerde verslaglegging door middel van spraakherkenning.

Optimale workflow

Clinical Assistant biedt u de ondersteuning voor iedere onderzoekgerelateerde workflow binnen het ziekenhuis. De applicatie koppelt aan ieder apparaat dat gebruikt wordt bij medisch onderzoek en slaat de data, signalen en beelden centraal op. Dit gebeurt in de Clinical Repository (VNA). Daardoor biedt Clinical Assistant ongeëvenaarde mogelijkheden om het applicatielandschap te vereenvoudigen. Minder applicaties leidt tot minder inspanningen voor beheer en meer eenduidige werkwijzen. Klaas de Jong, accountmanager NEXUS: "Doordat alle data wordt opgeslagen in de Repository, is het delen van alle patiëntgegevens -ongeacht welk soort- zeer eenvoudig. Afhankelijk van het type studie wordt de weergave bepaald die aansluit bij de gebruiker en het proces. Zo heeft u op ieder gewenst moment een compleet en relevant overzicht van onderzoeksgegevens: beelden, signalen en data".

VNA

Met onze VNA (Clinical Repository), wordt alle beschikbare diagnostische informatie vervolgens samengebracht in één leveranciers-onafhankelijke omgeving. Gezien de uitgebreide mogelijkheden noemen wij de oplossing een VNA+. Het is de totaaloplossing voor de ontsluiting van gegevens via specialistische viewers. Deze viewers bieden alle functionaliteit afgestemd op de informatiebehoefte van individuele vakgroepen. Clinical Repository biedt ondersteuning voor de opslag van beelden, signalen en data vanuit alle disciplines. Deze informatie is vervolgens ziekenhuisbreed toegankelijk en afgestemd op de gebruikersbehoefte.

Zero-footprint viewer

Wilt u naast het PACS ook een viewer die toegang biedt tot alle onderzoeksresultaten? De 'zero footprint-viewer' Clinical Insight biedt toegang tot alle relevante diagnostiek binnen uw ziekenhuis, ongeacht de afdeling. Denk aan beelden, documenten, video en alle andere specifieke onderzoeksresultaten. Een browser is voldoende voor toegang tot de gegevens. Daarnaast kan Clinical Insight direct worden aangeroepen vanuit het NEXUS / EPD om direct onderzoeksgegevens van een patiënt te raadplegen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd naar de implementatie mogelijkheden binnen uw bestaande ICT-landschap? Wij helpen u graag!

Voor iedere zorginstelling

Ons ruime aanbod van diagnostische oplossingen is tevens voor zorginstellingen geschikt die geen gebruik maken van het NEXUS-EPD. ​Ons RIS en de diagnostische modules zijn namelijk, naast de integratie binnen de NEXUS-suite, systeemonafhankelijk te implementeren in ieder ICT-landschap. De integratie van het PACS met het NEXUS-EPD, VNA en RIS zorgt voor een optimale ondersteuning van het werkproces. Maakt uw zorginstelling geen gebruik van het de bronsystemen van NEXUS? Ook dat is géén probleem! Door de open architectuur en de modulaire opbouw is het product schaalbaar en geschikt voor brede toepassing in ieder ziekenhuis.

Digitale uitwisseling

Alle medische patiëntgegevens kunnen worden gedeeld met zorgverleners binnen de keten en met de patiënt op basis van verschillende technieken waaronder XDS. Erik Toet, CTO NEXUS: "Door gebruik te maken van medische standaarden kunnen zorgverleners transmuraal alle beelden en verslagen uitwisselen. Eén van die mogelijkheden is uitwisseling op basis van XDS(-i). De bediening van deze IHE-functie is volledig geïntegreerd binnen de viewer van Clinical Assistant."

Meer lezen

Meer informatie

Contactpersoon
Klaas de Jong, accountmanager ziekenhuizen
Wilt u ontdekken hoe onze oplossingen u ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden? Ik kom het u graag demonstreren.

klaas.de.jong@nexus-nederland.nl
+31(0)6 5347 9662

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht