Optimale ondersteuning voor
rolgebaseerde werkprocessen

Workspace OK

Bij NEXUS maken we gebruik van het unieke Workspace concept. Hiermee krijgen gebruikers en zorgverleners op intuïtieve wijze direct toegang tot de voor hen meest essentiële informatie. De Workspace / OK is een op maat gesneden module, specifiek voor de ondersteuning van alle processen rondom de OK.

Door gebruik te maken van deze gebruikersgroep omgeving profiteert het ziekenhuis van diverse integratievoordelen. Denk hierbij aan de integratie met opnameplanning: op basis van het benodigd aantal dagen opname voor de specifieke verrichting bestaat direct inzicht in de beschikbare bedden. De Workspace / OK is een integraal onderdeel van het EPD. Via het 'drag & drop' principe zijn elementen eenvoudig uit te wisselen tussen beide componenten. Per functiegroep wordt de gebruikersinterface geheel afgestemd op de specifieke werkzaamheden en informatiebehoefte. Op deze manier krijgt u snel en overzichtelijk alle informatie die voor uw werkzaamheden relevant zijn. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de meest passende (totaal)oplossing voor uw zorginstelling. Zo verkennen we samen met u, in volledige transparantie alle keuzes en mogelijkheden.Diepte integratie

Essentiële informatie uit één systeemSpecifiek voor u

Werkomgeving afgestemd op de OKEenvoudig

Relevant, eenvoudig en efficiëntEssentieel

Alle zorgdata direct op beeld

Ervaar de software!

Méér tijd voor je patiënt, en relevante informatie op de momenten waar het er toe doet. Als zorgverlener én zorgorganisatie verwacht je de beste ondersteuning vanuit het elektronisch patiëntdossier (EPD). Zowel vanuit behandelperspectief als vanuit de zorginstelling zelf wil je zo volledig mogelijk gefaciliteerd worden in alle werkzaamheden. NEXUS biedt u daarom een optimaal systeem waarin iedere gebruiker vanuit zijn of haar functierol een vloeiende ondersteuning geniet die specifiek is afgestemd op de werkzaamheden van de gebruiker.


Demo aanvragen

Sterilisatieproces

Voor het steriliseren van instrumenten wordt de module NEXUS / CSA ingezet. NEXUS / CSA is een workflow georiënteerde module voor het closed loop sterilisatieproces met een directe link naar de OK module. De gebruiksvriendelijke toepassing is heel eenvoudig en procesmatig te bedienen, via touchscreens en het scannen van barcodes. Alle instrumenten (in netten of los) zijn te allen tijde traceerbaar door de (barcode/RFID) scanmomenten in het proces. Tevens kent CSA de ondersteuning om instrumentennetten op verschillende momenten van het sterilisatieproces te kunnen wegen. De gewichtscontrole ondersteunt in het detecteren van ontbrekende of extra toegevoegde instrumenten in een instrumentennet. Door registratie van de instrumenten/netten bij de operatie van de patiënt geeft de CSA-afdeling inzicht of een instrumentennet bij een OK gebruikt wordt of gebruikt is.  De module is gekoppeld met de wasmachines en autoclaven. De gegevens van bijvoorbeeld de was- en sterilisatiecyclus worden teruggestuurd naar de CSA-module waardoor direct inzichtelijk is of het proces juist is verlopen.

PDMS

Het PDMS maakt integraal onderdeel uit van de Workspace OK. Essentiele patiëntinformatie wordt via de naadloze PDMS-integratie weergeven in de Workspace OK. Zoals bij elke Workspace wordt alleen de relevante informatie voor deze specifieke gebruikersgroep getoond. Hierdoor heeft iedere gebruiker vanuit deze omgeving een helder overzicht met de meest waardevolle gegevens. Zoals men van een volwaardig PDMS kan verwachten, worden meetapparatuur, dialyse- en beademingsapparaten, bewakingsmonitoren en infuus- en voedingspompen, via een datacollector, gekoppeld aan het NEXUS / PDMS. Het geïntegreerde PDMS beschikt over een geavanceerde grafische weergave van data. Data verkregen uit de aangesloten apparatuur kan in relatie gebracht worden tot bijvoorbeeld bepaalde laboratoriumwaarden, medicatie en klinische scores en metingen. Op deze manier wordt er snel inzicht gegeven over bepaalde behandeleffecten. Wilt u weten welke functies nog meer integraal onderdeel uitmaken van deze Workspace? Wij helpen u graag verder!

Uw voordelen

  • Afgestemde informatie specifiek voor de OK-processen
  • Kritische informatie in één overzicht direct grafisch beschikbaar
  • Volledige integratie met OK-apparatuur
  • Het pré-, per- en postoperatief proces wordt ondersteund door TOP123

PGO-uitwisseling

Patiënten kunnen op een eigen app naar keuze, al hun medische gegevens inzien. Dus niet alleen vanuit het ziekenhuis, maar ook vanuit de huisarts, de ggz-instelling, en alle andere zorgaanbieders. Zo’n app wordt een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) genoemd. Als onderdeel van het VIPP-programma voor de ggz, én het (nieuwe) VIPP5 programma voor ziekenhuizen, staat uitwisseling met PGO’s hoog op de agenda. “Voor beide trajecten verzorgt NEXUS de rol van DVZA waarbij de SAAS-oplossing op ieder type bronsysteem kan worden aangesloten. Dit betekent dat ook niet-NEXUS bronsystemen gebruik gaan maken van deze techniek”, aldus Erik Toet.

Meer lezen

Meer informatie

Contactpersoon
Klaas de Jong, accountmanager ziekenhuizen
Wilt u ontdekken hoe onze oplossingen u ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden? Ik kom het u graag demonstreren.

klaas.de.jong@nexus-nederland.nl
+31(0)6 5347 9662

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht