Digitale gegevensuitwisseling
met álle PGO's!

DVZA

Patiënten kunnen op een eigen app naar keuze, al hun medische gegevens inzien. Dus niet alleen vanuit het ziekenhuis, maar ook vanuit de huisarts, de ggz-instelling, en alle andere zorgaanbieders. Zo’n app wordt een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) genoemd. Als onderdeel van het VIPP-programma voor de ggz, én het (nieuwe) VIPP5 programma voor ziekenhuizen, staat uitwisseling met PGO’s hoog op de agenda.

De product-suite van NEXUS Nederland bestaat uit een breed scala van geïntegreerde oplossingen. De nieuwe DVZA is hier als uitwisselhub naar PGO's integraal onderdeel van. En ook voor niet-NEXUS afnemers biedt de DVZA oplossing uitkomst! Wij leveren we de DVZA-module namelijk volledig vanuit de Cloud en doen dit zowel direct naar zorgaanbieders, áls naar collega leveranciers die gebruik willen maken van onze exptertise én software-oplossing jegens hun eigen klanten. Werkt u voor een ziekenhuis of zorgorganisatie actief in de ggz en/of fz, en wilt u direct aan de gang met PGO-uitwisseling? Neem dan snel contact met ons!Voor íeder systeem!

De DVZA is leverancier-onafhankelijkStart direct!

Connect uw bronsysteem met ieder PGODomein overstijgend

Voor elk type zorginstellingCloud

Volledige SAAS-oplossing

LIVE met PGO-uitwisseling

Cliënten van GGZ Westelijk Noord Brabant en GGZ Oost Brabant kunnen vanaf nu hun medische gegevens volledig digitaal ontsluiten naar hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Op 14 september jl. werd de live-gang van de DVZA (dienstverlener zorgaanbieder) bij de twee ggz-instellingen bezegeld met de eerste uitwisseling tussen het NEXUS-bronsysteem en de PGO’s. “Het is geweldig om nu een willekeurige PGO te kunnen downloaden en te zien dat je als cliënt daadwerkelijk je eigen medische gegevens direct tot je beschikking hebt”, aldus Marcel Selier, projectleider VIPP bij beide zorginstellingen.

Gesprek aanvragen

Digitale gegevensuitwisseling

Als onderdeel van het VIPP-programma voor de ggz, en het VIPP5 programma voor ziekenhuizen, staat gestructureerde uitwisseling hoog op de agenda. “Voor beide trajecten verzorgt NEXUS de rol van DVZA waarbij de SAAS-oplossing op ieder type bronsysteem kan worden aangesloten. Dit betekent dat ook niet-NEXUS bronsystemen gebruik gaan maken van deze techniek”, aldus Erik Toet. Margon Tuinstra, Programmamanager VIPP GGZ: “Er zijn 87 ggz-instellingen die deelnemen aan VIPP GGZ. Uiteindelijk krijgen bijna 600.000 ggz-patiënten de mogelijkheid tot inzage in hun medische gegevens via een PGO. De livegang van NEXUS is weer een belangrijke stap in deze richting. Patiënten krijgen zo meer regie over hun zorgproces!”

Om toegang tot het PGO te krijgen moeten gebruikers zich eerst digitaal bekend maken. Voor dit inlogproces heeft Funatic als strategisch partner van NEXUS de DigiD/TVS koppeling gebouwd. Deze cloud-native techniek zal ook worden gebruikt om meerdere partijen, waaronder de ziekenhuizen, eenvoudig aan te laten sluiten.

Hierom kiest u voor NEXUS

  • Volledige SAAS oplossing dus eenvoudig te implementeren

  • Ontsluit ZIB-patiëntinformatie gestructureerd naar alle PGO's

  • Interactie met eHealth modules en patiëntportalen

  • MedMij-gecertificeerd

  • Bewezen oplossing voor zowel GGZ als ziekenhuisdomein

Open systemen

Open-connectiviteit en (functioneel/technische) samenwerkingen tussen softwareleveranciers zijn randvoorwaardelijk om íedere betrokkene in de zorgketen te includeren. Om instelling-, systeem-, thema- én domeinoversteigend een dusdanige harmonie tussen systemen, oplossingen, data en functionaliteit te bewerkstelligen is systeemopenheid een fundamenteel principe van NEXUS en vormt dan ook een centrale pijler in onze strategie.

Meer lezen

Meer informatie

Contactpersoon
Klaas de Jong, accountmanager ziekenhuizen
Wilt u ontdekken hoe onze oplossingen u ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden? Ik kom het u graag demonstreren.

Contact opnemen:
klaas.de.jong@nexus-nederland.nl
+31(0)6 5347 9662

Heeft u hulp nodig? We helpen u graag!
Contact Mail
X
Lightbulb
Waar bent u naar opzoek? Afdelingen, deskundigen, behandelcentra en locaties
Niet het gewenste resultaat? Gebruik de algemene zoekfunctie. Zoekopdracht